sponsored by nuffnang

Wednesday, October 12, 2011

AM I READY FOR THAT?*gigit kuku*

As-Salam sume..semalam kan aku ade dpt cal dr uknown number...mule2 mls nak angkat,tp tkt customer yg cal,so aku angkat la...nak tau org tu ckp pe?


CONGRATULATION NADIRA, U GOT THE JOB!


aku da mcm WHATTTT?THIS IS NOT PANGGILAN HANGIT RITE??..nak tau kenapa?meh aku cite..


mase g IV tu kan,ak xprepare ape2 pon..sbb aku sbnrnye malas nak keje T_T... aku konon2 nak jadi fulltime businesswomen utk belog aku shalw4u yg tersayang :(.. yela da nak 3thn kot aku jual tudung n aku happy gile..xde stress2 mcm mmber2 aku yg keje blk mlm,gaduh ngn ofism3 bla bla bla...so aku cam da selesa gile duk uma,on9 n jual tudung..sbb aku lah bos, aku lah kuli kan..hehehe ;p


nak dijadikan cite,dulu aku penah dpt offer keje RHB kat Bangi..tp aku gnekan alasan xde transport nak g keje n aku reject that offer.family aku (especially mak pok) bisng gile2 la..dorg ckp simpan jela degree tu jadi tempoyak*sedap pe kan gulai tempoyak*...but now,aku xleh gne alasan xde transport sbb tmpat ni penuh public transport..huwaaaaaaaaa...maybe post aku kat area PAVILION tu haa*mmg nak kene backhand la kan kalo ckp xde transport*..isk3~


aku xbajet pon dapat sbb korg tau, mase IV tu kan,da la xprepared,aku men gelak2 je..xneves lgsg sbb aku mmg pegi IV utk blakon konon2 aku berusaha cr keje dpn mak pok aku je..hehehe..mase IV kan,ape yg die tnye,aku jawab, tP die siap tnye kt aku, U GOOGLE YE CIK NADIRA...*kantoi* jwpn sume sebijik2 kat wiki..hahaha*atleast aku berusaha kan?*..pastu jwtn yg dorg offer tu kan,sumpah aku xpenah apply..tetibe cal soh g IV..slamber jela g..aku ckp kat org yg IV aku tu,aku xsuke keje yg jumpe org..aku nak dok opis n n buat keje processing..ko tau ape dier bls? WELL MISS NADIRA, BASICALY THIS POST u WILL MEET A LOTS OF PEOPLE. U HAVE TO GO OUT N SEE UR CLIENT IF THEY NEED SOME ADVISE..... n aku?dummmmmmmmmmmm*bunyik cengkerik*


tu yg bile dorg cal ck dpt,aku pelik..nasib baik xkena buat sales..kalau buat sales mmg aku reject r..aku pelik cane aku leh dapat..tp anggap je Allah syg kat aku n bg aku rezeki ni supaya parents aku happy kot..AmBank,here i comeeeee :)






p/s=pasni maybe kurang la aku update stock tudung...ampunnnn ye..doa2 kan aku lepas medical checkup sume ni okey..harini nak g wat medical checkup..if ok,br dorg bg offer letter *selamat tinggal dunia penganggur*:D

Tuesday, October 11, 2011

aku stress~





kadangkala aku stress ngn org sekeliling..yg asyik nak mendesak n marah2..benda baik yg kite buat,sume xnmpak...benda yg kite xbuat,laju je nmpak...n kerap mengagung2 kan orang lain sedangkan di depan mata ni,langsung xnmpak..STRESS tau x..kalau la boleh sound je,mmg aku da sound da..tp xleh..kang di kata kurang ajar plak..emm sabar jela nard...selagi boleh sabar..kalau xboleh sabar dah,mmg aku nak chau r.. hurmmmmmmmmmmmmmm~

Thursday, August 4, 2011

cik nard nak mntak tlg ckit :D



salam..nak mntak jasa baik semua vote utk logo MRT ni..logo ni direka oleh salah seorang anggota family nard(dia xmo gtau name sbb shy2)..hehehe..tlg la ye...


1st step - kena daftar kat page ini..selepas daftar boleh log in..pasword akan dihantar ke dalam inbox email anda.. :)
http://www.mrtcontest.com/wp-login.php?action=register


2nd step - lepas tu pegi ke link di bwh ni n vote sume logo tu ye(ade 9 logo..pilih mane yg bkenan).nak vote sume pon lg digalakkan.hehe.thanx!i love u all..p/s jasamu dikenang..muah2!
http://www.mrtcontest.com/?aut​hor=1805



Sunday, June 19, 2011

jom join 'LIFE IS SOOOO COLOURFUL' PHOTO CONTEST!


APE TUNGGU LAGI?JOM JOIN! :)
HANTARKAN GAMBAR ANDA KE FANPAGE SHAWL4U(klik sini) ATAU DI EMAIL shawl4u@yahoo.com

TARIKH TUTUP UNDIAN PADA 20 JULY 2011




Wednesday, May 18, 2011

jemput2 dtg uma...weeee :)

salam..
hi semua..skang ni nard bz ckit..kakak nak kawen awl bulan june ni..so tgh membzkan diri tgk org wt hantaran n kms uma...nak tmbhkan ilmu pengetahuan sbb pasni turn kite lak kawen.yayyyyy.auwww gatalll...


ok entry ni mmg short n simple..tujuannye nak jemput sape yg sudi g kenduri kawen kkk kite ni...kalo sudi dtg la ye..paki baju pink..hehehehe..


TARIKH : 4 JUN 2011 (SABTU)
MASA : 11.30 am - 5.00 pm
TEMPAT : NO. 9, JALAN TPS 2/5, TAMAN PELANGI SEMENYIH, 43500 SEMENYIH, SELANGOR



jemput la dtg ye..kali ni nard telah bjaye wat bunga felt utk dipakai oleh penanggah..ala yg selalu org letak duit n pin kat baju tu..nard gne felt je..jimat n comel...hehehe..nanti nard upload gamba bunga felt tu..ok la...nak sambung pos kad kawen...tata titi tutuuuuuuu :)

Friday, April 29, 2011

Konsert Gadis Semasa Sunsilk(GSS) :)

Salam..its been a veryyyyy2 longgggg kan?da berabuk2 belog ku ni..sian kamu wahai cik belog T_T


Entry kali ni nak cite psl konsert GSS..aritu tgk la page GSS kat fb..then ade plak tix konsert GSS tu..ape lg, kite mntak la..4tix taw..dah la FREE*itu yg penting hehe*..then kite pon prepare nak g kat Dragonfly Club kat jln Kia Peng..kite g ngn adik kite n bf die..g 3org je..huhu


Mase kite smpai kan,dah ramai gile oeg queue kat depantu..kite pon trus queue trus..tkt xdpt masuk..*esaited ni ;p * queue agak lame gak la..so ktorg tgkp2 gambar sendirik dulu ler..hehehe


adik ku n kite! :)

die n bf die

afte die bkk gate,ktorg pon trus masuk..kat entrance tu die bg door gift.n gift nye ialah? of kos la shampoo n conditioner..sbb Sunsilk yg sponsor..hehe..ktorg teus g dance floor..konon2 nak dekat dgn stage la..last2 dpt gak duk kat stage..cume xdpt are tgh..dpt area tepi..jadi ler kan?hehehe
akhirnye ade gak gamba ber3..heee

syok ketuk mendalah ni ;p

nak tau sape artis mlm tu??MC pada mlm tu Ally Iskandar..artis yg perform of kos la Melda Ahmad.. Konsert GSS ni kemuncak perjalanan Melda Ahmad di dalam siri Gadis Semasa Sunsilk di TV3 setiap selasa 6ptg..konsert ni akan menjadi episod akhir GSS yg akan ditayang pada 3mei..wah kite pon tmasuk dlm episod akhir..ntah2 nmpak tudung je..hahaha..ok back to the story...atis len yg perform ialah One Nation Emcees (ONE) , Hujan, Ella n YUNAAAA! motip utama nak tgk YUNAAA! haha..dorg perform gile r power..lg2 si Mimi ONE...die gelek luruh jantung tgk taw ;p


ni nard share ckit gmbr mase dorg perform.. :)
MC ally Iskandar dan Melda Ahmad

Melda Ahamd!kurus gileee :)



One Nation Emceeeeee.. power dorg ni

ELLA!lagu sume Best2! 

Noh Hujan*die dtg ngn Miz Nina hehe*

YUNAAAAAAAAA!!

YUNA lagiiiiiii!

salah sorg pelakon GSS Adam..chomell ;p


overall wpon penat bdiri kat dance floor tu, the konsert was awesome! puas ati la..sbb ade yuna..hahaha...yg len pon sume power2 mase perform! palin org ramai suke ialah ELLA...mmg power r sore Ella ni..sebijik cm dm radio taw :)

ok la..see ya peeps~

Friday, March 4, 2011

Rombongan Cik Nard ke Kota Bandung Day 2 :)

lame nard x update belog ni..lately ni bz ckit.hehe..ok nard smbung cite pasal bandung day 2 :)


30 Jan 2011


bgn kol 5am...kalau korg nak tau,kat sini subuh awal gile..kol 4 lebih rasenye..pkul 6 pagi kan,kalau kat malaysia,gelap lg..kat sini matahari da naik kol 6 pagi tu..pastu breakfast pkol 6pagi..awal kan>hehehehe.....pastu siap2..xbajet lak matahari naik cepat gile..dah soh supir dtg kol 8.30..kalo tau awal da soh supir dtg kol 6.30 pagi..




sementara tggu supir dtg kan,ktorg tgkap2 gambar kat depan guesthouse tu..tbe2 sebijik2 motor dtg..mule2 1motor je..pastu 1 moto lg..pastu 1 lg..pastu blablabla...byk gak la..rupe2nye dorg tu menjaja..gigih kan? dorg trus bkk beg dorg n tunjuk2 br yg dorg jual..mcm2 dorg jual..ade pen,beg,purse,tali pinggang,tshirt n mcm2 lg la..kuih pon ade...yg jual tu sume lelaki mude...bsungguh2 dorg menjual brg dorg..kesian lak..trus tgode beli pen..nak bg kat mmber2..yg specialnye,kat pen tu kite boleh ukir name kite..so soh dier ukir name kwn2 sbg souvenir..pastu supir dtg n ktorg trus gerak :)


nak tau  mane?arini g Tangkuban Perahu..tu tmpat gunung berapi yg masih aktif..perjalanan tu jauh gak..takes app 2hours frm our guesthouse..ramai org da warning,kat tangkuban perahu ni,kalo xmo beli bg yg org jaja kat kite,jgn pegang..sbb kalo kite pegang je,kirenye kite dah beli..dorg xmo amek blk..n kalo nak beli jgn beli time dtg,beli time nak blk...n jgn lupe tawar gile2...tawar 1/10 dr harga tu..


jalan nak g sini sgtlah memenatkan..jln kecik je..keta lak byk..pastu lalu kawasan kampung..lawa sgt..ade lalu ldg strawberry..sebelum smpai,kna daki bukit..tp of course la nek keta..hehe..bahaye tol jalan nak naik atas tu..dah la curam gile,setiap kalo lalu selekoh kna bunyi hon..tkt keta dr atas xperasan..sbb jalan kecik gile..




sampai je kat Tangkuban Perahu ni,ktorg trus menyesal..nak tau nape ktorg menyesal?sbb xbawak SWEATER! sejuk gile woooo..angin lak kuat gile..boleh terbang ke blakang bile angin tu btiup..huhu.sume pegang tudung n baju..sbb takut terbang..seksi wooo..hehe..tgk kawah gunung berapi tu..stil berasap taw..spjg jalan penjaja asyik follow j..last2 ktorg pon beli strawberry,blueberry n rasberry....harga murah woo...1 bekas rm3 je..kalo kat malaysia mau rm20 kot..



pastu nek keta n trus ke destination ke 2...g kampung daun..ni 1 restoren yg sgt sgt sgt sgt sgt besttttt! cantek gile restoren ni..sgt unik tmpat ni..tgh2 dier ade air terjun.ala2 mkn dlm taman..mkn dlm 1 pondok kecik tepi air terjun...care nak order pon sgt unik..kite kna ketuk kentongan..bile ketuk br waiter dtg bg menu..then dier akan tggalkan kite..bile kite dah ready kite ketuk kentongan tu lg..nanti die dtg..comel gile...spjg nard g bandung tu personally nard rase mkn kat sini paling best skali..sedap gile..no wonder la dier mhl ckit..tp berbaloi! :)










 lepas mkn ktorg tpakse bpecah..1 keta g Pasar Baru, n 1 keta g FO lagi..cube teka nard g mane?mesti lah g FO..huhu..g Rumah Mode..rumah mode ni FO yg palin femes skali kat Bandung ni..n org ramai gile ok..sempat la beli baju kat sini..lepas g rumah ni,ktorg g FO len lak..kat jln Juanda..ape lagi mase utk menggila...hahahha..abes duit labur kat FO sume ni..balik msia mmg sengkek mkn megi je la nanti..


shopping kat FO sampai mlm..them singgah mkn jap kat restoren simpang raya(if im not mistaken)..pastu ape lagi..balik hotel n tidoooooooo! ZzZZZzzzZzzzz

Sunday, February 6, 2011

Rombongan Cik Nard ke Kota Bandung Day 1 :)

Assalammualaikum semua...

Nard da blk dr Bandung ari isnin aritu..pastu a bit bz sbb nak susun brg2 yg berbundle2 beli kat sane.*gile menipu*...arini br sempat nak update..ok ni nak cite ari 1st di Bandung :)


29 Jan 2011(day 1)


ok..flight kol 9.40am..nsib bek da wat web checkin..so xde la kelam kabut sgt..ktorg kua uma kol 7 pagi...smpai LCCT dlm kol 8 camtu la...then abg ku trus settlekan luggage n flight tix..oppss lupe nak tau..kite g 10 org..mcm rombongan cik kiah ke sukan komanwel..tp kali ni kna tuka title, "Rombongan Cik Nard Ke Kota Bandung" ;p
muke boring tggu flight..so update status kat fb n twitter dulu..

kite nek air asia,now everyone can fly~...aritu flight delay...should fly kol 940 tp kol 1015 be dier terbang...flight ke bandung takes app 2hous n 5 minutes...dlm flight tu ape lg..tdo jela all da way..nak kumpul tenaga shopping..hahaa
epi tgh brief tok psl currency..huhu

nak g sane kna wat list cane..sng bile tgk price tag nanti..huu
br nak nek flight
menyempat lg nak peace2..pdhal org tu da tiup wisel soh cepat nek.. ;p

kenakan sabuk pengaman selama anda duduk ye ibuk... ;p

ktorg smpai kat Lapangan Terbang Bandara Husein Sastranegara Bandung kol 10.30(waktu indonesia).. waktu indonesia awal 1 jam dr Msia..sampai2 sane je kna beratur..lame gile taw..nak lepas imiresen..dorg pnye sistem stil manual lg..so everything gne tenaga manusia.kaunter ade 2 je..tu yg lame tu..org ramai..kaunter lak ade 2 je..xpe2..sabar~hehehe

lepas je settle imigresen,dah ade pak supir yg menunngu..siap pegang name lg taw..auwww...disebabkan ktorg 10 org,so dorg provide 2 mobil,eh kereta utk ktorg..sebelum nek kereta kite smpat capture org jual esken paddlepop..kalo kat malaysia gne motor kan.ala yg ade lagu "paddlepop,super duper yummy"...kat sini gne beskal..n ade lagu gak taw..hehe
comel kan..jual eskem gne beskal..pastu ktorg nek keta nak g hotel..ade 1 lg yg sempat ku capture..kentaki fried ciken...muraaaa woo..beger dier 5000rp besamaan rm1.50...hahaha..
ni la bilik ktorg..

sampai je hotel ktorg trus g checkin.ktorg tggl kat De Tropis.hotel ni ok la.ktorg amek 2 bilik je..siap tmbh extra bed..mkn brkfst pon sedap..pastu siap2 solat..trus grk kat Pasar Baru..kat sini mcm2 ade jual..kain pasang ade,kasut ade,telekung ade,kain cotton ade,beg ade,pendek kate mcm2 la..sebelum g shopping,kite g mkn dulu kat fud court sane.smpai kat fudcourt sume org berebut2 soh kn kat kedai dorg..glemer taw..ktorg sume mkn nasi ayam penyet..abah n mama makan gado2..


ni menu dier
air basuh tgn


 gado-gado

pas mkn trus smbug shopping..kite ngn zati g kedai kain utk cr kain cotton n kasut..mama n d gang g cr kain telekung n kain psang,,kat sane kain sulam timbul n kain manik mura2 gile..abes 1 kedai mak ku borong.tp korg kna tawar gile2 kat sini..pandai twr dpt la mura...huhu..kite n zati g borong kasut n kain cotton.kak anis borong souvenir bag bandung..mama paling suke dtg cni..dier kate sok dier nak dtg lg..duit dier abes kat pasar baru ni je beli telekung n kain sulam n manik..org kat sini sgt baik..rase selamat je jln2..xde pon yg ngorat2..dorg sume fokus nak cr rezeki je.cume kena beware ngn pencopet aka penyeluk saku.supir ku kate pencopet tu ramai pakai tudung taw..sepanjang ktog duduk tggu supir dtg,ramai gile dtg nak menjaja brg dorg..kesian dorg kan...tbe2 rase bsyukur dpt jd rakyat malaysia..

tgh tunggu supir dtg amek :)

pas supir pick up ktorg kat Psar Baru,dier bwk ktorg g Factory Outlet(FO) lak..1st FO yg ktorg masuk ialah Heritage..best gak shopping kat situ..byk bju branded2..murah2 lak tu..baju baby pon byk..then ktorg masuk sume FO yg ade kat situ smpai mlm...
cantek kan FO ni..lupe name dier..hehe

pastu semntara tggu supir dtg amek ktorg,ktorg mkn lg...time ni ktorg mkn kat cafe tepi FO tu je..kite order nasi grg sosej..ade yg order spageti bolgnis,ade yg mkn roti tabur cheese,ade yg mkn mee n puding :)


pas mkn pak supir pon dtg...trus blk hotel..gile penat wooo..kaki lenguh gile jln dr pagi non stop..skang waktu tido..jgn kaco ye...
next entry,nard cite psl Day 2 at Bandung..stay tune loveeeeee :) 

p/s-sorry byk capture gamba fud je..jgn lapar2 ye ;p

smg dipanjangkan jodoh :)

Daisypath Anniversary tickers