sponsored by nuffnang

Friday, March 4, 2011

Rombongan Cik Nard ke Kota Bandung Day 2 :)

lame nard x update belog ni..lately ni bz ckit.hehe..ok nard smbung cite pasal bandung day 2 :)


30 Jan 2011


bgn kol 5am...kalau korg nak tau,kat sini subuh awal gile..kol 4 lebih rasenye..pkul 6 pagi kan,kalau kat malaysia,gelap lg..kat sini matahari da naik kol 6 pagi tu..pastu breakfast pkol 6pagi..awal kan>hehehehe.....pastu siap2..xbajet lak matahari naik cepat gile..dah soh supir dtg kol 8.30..kalo tau awal da soh supir dtg kol 6.30 pagi..




sementara tggu supir dtg kan,ktorg tgkap2 gambar kat depan guesthouse tu..tbe2 sebijik2 motor dtg..mule2 1motor je..pastu 1 moto lg..pastu 1 lg..pastu blablabla...byk gak la..rupe2nye dorg tu menjaja..gigih kan? dorg trus bkk beg dorg n tunjuk2 br yg dorg jual..mcm2 dorg jual..ade pen,beg,purse,tali pinggang,tshirt n mcm2 lg la..kuih pon ade...yg jual tu sume lelaki mude...bsungguh2 dorg menjual brg dorg..kesian lak..trus tgode beli pen..nak bg kat mmber2..yg specialnye,kat pen tu kite boleh ukir name kite..so soh dier ukir name kwn2 sbg souvenir..pastu supir dtg n ktorg trus gerak :)


nak tau  mane?arini g Tangkuban Perahu..tu tmpat gunung berapi yg masih aktif..perjalanan tu jauh gak..takes app 2hours frm our guesthouse..ramai org da warning,kat tangkuban perahu ni,kalo xmo beli bg yg org jaja kat kite,jgn pegang..sbb kalo kite pegang je,kirenye kite dah beli..dorg xmo amek blk..n kalo nak beli jgn beli time dtg,beli time nak blk...n jgn lupe tawar gile2...tawar 1/10 dr harga tu..


jalan nak g sini sgtlah memenatkan..jln kecik je..keta lak byk..pastu lalu kawasan kampung..lawa sgt..ade lalu ldg strawberry..sebelum smpai,kna daki bukit..tp of course la nek keta..hehe..bahaye tol jalan nak naik atas tu..dah la curam gile,setiap kalo lalu selekoh kna bunyi hon..tkt keta dr atas xperasan..sbb jalan kecik gile..




sampai je kat Tangkuban Perahu ni,ktorg trus menyesal..nak tau nape ktorg menyesal?sbb xbawak SWEATER! sejuk gile woooo..angin lak kuat gile..boleh terbang ke blakang bile angin tu btiup..huhu.sume pegang tudung n baju..sbb takut terbang..seksi wooo..hehe..tgk kawah gunung berapi tu..stil berasap taw..spjg jalan penjaja asyik follow j..last2 ktorg pon beli strawberry,blueberry n rasberry....harga murah woo...1 bekas rm3 je..kalo kat malaysia mau rm20 kot..



pastu nek keta n trus ke destination ke 2...g kampung daun..ni 1 restoren yg sgt sgt sgt sgt sgt besttttt! cantek gile restoren ni..sgt unik tmpat ni..tgh2 dier ade air terjun.ala2 mkn dlm taman..mkn dlm 1 pondok kecik tepi air terjun...care nak order pon sgt unik..kite kna ketuk kentongan..bile ketuk br waiter dtg bg menu..then dier akan tggalkan kite..bile kite dah ready kite ketuk kentongan tu lg..nanti die dtg..comel gile...spjg nard g bandung tu personally nard rase mkn kat sini paling best skali..sedap gile..no wonder la dier mhl ckit..tp berbaloi! :)










 lepas mkn ktorg tpakse bpecah..1 keta g Pasar Baru, n 1 keta g FO lagi..cube teka nard g mane?mesti lah g FO..huhu..g Rumah Mode..rumah mode ni FO yg palin femes skali kat Bandung ni..n org ramai gile ok..sempat la beli baju kat sini..lepas g rumah ni,ktorg g FO len lak..kat jln Juanda..ape lagi mase utk menggila...hahahha..abes duit labur kat FO sume ni..balik msia mmg sengkek mkn megi je la nanti..


shopping kat FO sampai mlm..them singgah mkn jap kat restoren simpang raya(if im not mistaken)..pastu ape lagi..balik hotel n tidoooooooo! ZzZZZzzzZzzzz

3 comments:

  1. tips promote blog

    http://reduan-wanstar.blogspot.com/2011/03/tips-cara-promote-untuk-blogger.html

    ReplyDelete
  2. best2! hehe.. tp trus bankrap bile blk msia..huhu

    ReplyDelete

smg dipanjangkan jodoh :)

Daisypath Anniversary tickers